OPGELET !!!    de winkel zal gesloten zijn vanaf 20 juli t.e.m. 31 juli.

Lapperre

Je oren, die vertrouw je niet zomaar aan iemand toe. Daar zijn ze te belangrijk voor. In je Lapperre-hoorcentrum neemt de audicien de tijd om naar je te luisteren en samen naar de juiste oplossingen te zoeken. En dat met slechts één doel: je opnieuw te laten genieten van het plezier om goed te horen.

Lyric, 100% onzichtbaar

Lyric zit diep in het oor. Zo blijft uw oorschelp vrij om geluiden op te vangen en zuiver door te geven aan de microfoon in het toestel. Het unieke ontwerp en de locatie zorgen voor een optimale geluidskwaliteit. Met Lyric kan u geluiden perfect lokaliseren en hoge tonen waarnemen. In tegenstelling tot traditionele hoortoestellen ondervindt u met Lyric geen occlusie-effect (horen van de eigen stem). Ook ruis en feedback (fluiten) verdwijnen. U kan weer horen zonder beperkingen.

Gehoorverlies

Tussen ‘goed horen’ en ‘niets horen’ liggen veel verschillende niveaus van gehoorverlies. Experts maken een onderscheid tussen mild, matig, ernstig en zeer ernstig gehoorverlies.

De meeste gevallen van gehoorverlies behoren tot de categorieën mild of matig. De menselijke spraak bestaat uit klinkers en medeklinkers met verschillende luidheid en frequentieniveaus. Ze worden op het audiogram als een zogenaamde ‘spraakbanaan’ geregistreerd. Het is een eenvoudige manier om te controleren of het volledige spectrum van de spraak nog steeds hoorbaar is en hoe het gehoor van een persoon na verloop van tijd verandert.

Gehoorbescherming

Eén op de zes mensen wereldwijd heeft te kampen met gehoorverlies. Naarmate de bevolking veroudert – en de lawaaipollutie overal ter wereld toeneemt – zullen almaar meer mensen aan gehoorverlies lijden.

Gehoorbescherming is uitermate belangrijk en onderzoek heeft aangetoond dat gehoorverlies voor een groot deel kan voorkomen worden door gehoorbescherming te dragen.

Er bestaan verschillende manieren om uw oren te beschermen. Ze kunnen in twee categorieën worden ingedeeld: enerzijds is er de gehoorbescherming die de gehoorgang afsluit, en anderzijds de gehoorbescherming die de oorschelp bedekt. Dit soort bescherming wordt niet in het oor geplaatst, maar dekt het oor af als een hoofdtelefoon. De vele verschillende modellen bieden passende bescherming voor verscheidene toepassingen en omstandigheden:

Muziek en uitgaan, Doe-het-zelver, Motorijden, Slapen, Zwemmen, Reizen, Jagen, Kinderen

Gehoortoestellen

Er zijn twee verschillende types hoortoestellen.

Digitale hoortoestellen maken gebruik van de allernieuwste technologie. Ze kunnen optimaal op iemands behoeften worden afgestemd. Gehoorverlies betekent immers voor iedereen iets anders. Elk van ons neemt frequenties anders waar en heeft dus meer of minder hulp nodig bij specifieke frequenties. Digitale hoortoestellen scheiden de frequentie-input in meerdere kanalen en dankzij hun software is het geen enkel probleem om deze individueel aan te passen aan het persoonlijke gehoorverlies van de gebruiker. Elk digitaal hoortoestel is dus een oplossing op maat voor uw persoonlijk gehoorverlies.

Analoge hoortoestellen hebben hun beste tijd gehad. De laatste tien jaar hebben digitale hoortoestellen hun analoge broertjes haast volledig van de markt verdrongen. Analoge hoortoestellen worden nu nog louter in bepaalde specifieke gevallen gebruikt. Zelfs wie al jarenlang een analoog hoortoestel draagt, zal voordeel halen uit de overstap naar een digitaal toestel en genieten van de vele voordelen die digitale toestellen bieden.

Bel om een afspraak te maken bij onze audioloog.

03/313.9200